fredag 11. april 2014

1990 Campo delle Piane, Antonio Cerri


Påskeåpning etter munnskyll med hvitt på terrassen.


Rødoransje, lys, klar. Etter hvert litt svak bruning.

Lett moden nebbenese, lys rød candy, svakt fat, ren. Et viff av kjøttkraft som forsvant igjen. Moden sitron.

Slank, syrlig, tørr og frisk munn. Meget finkornete tanniner som sammen med god syre balanserer den elegante frukten. Moden rips og røde kirsebær. Leskende. Meget lang.

Jada, gode burgundere er nydelige, men det er også nord-piemonteserne i samme stil. 


Dette blir pizzavin. Har laget deig etter oppskrift fra Anthony Falco på Roberta's i Brooklyn. Temperert heving pågår. Boca er perfekt tidtrøyte. Hmm, tre timer....... hva skal jeg ha til pizzaen?


Til de som ikke har lest tidligere poster på -89 og -91, her er litt info.

Boca, kommunen med sine 1200 innbyggere, 10 kvadratkilometer og bare rundt 15 hektar vinmarker, nordøst for Torino, er Piemontes nordligste appelasjon. Hvilken druemiks denne har er ukjent, men i appellasjonen er det vanlig å bruke hovedsakelig nebbiolo, med et tilskudd av vespolina og uva rara. Nebbe er helt klart største delen her utfra smak, men den leskende fruktigheten indikerer noe mer.

Vinen er laget av Antonio Cerri, men etter hans død kjøpte sveitseren Künzli eiendommen, med kjelleren full av vin på fat tilbake til 1984. Små kvanta gammel vin selges nå og da. Eiendommen heter nå Le Piane.



tirsdag 8. april 2014

Fjellørret i ovn, eller på grill

Vinklubb idag, gutta må ha mat. Fjellørret fra Fiskeriet i Sandvika. Potetmos med dill og hvitløk, og smørstekt pastinakk. 

Ørreten har dill og salt i buken, smør og vin under. Først litt ovnsvarme og så grill.




torsdag 3. april 2014

Kveite til middag

Kveite er dronningen av våre fisker. Fra de store flakene ned til små hellebarn. Alltid like elegant kjøtt med nydelig smak og passe tyggemotstand.
Fiskeriet i Sandvika fant "entrécôte'en" fra kveita til meg. Nydelige kjøttskiver med smaksrikt fett mellom. Stykket ble middag idag. Pannestekt i hvitvin, sukkererter, fersk ingefær, sitron, salt og pepper. Servert med ovnstekte poteter og hollandaise. Stor hverdagsmiddag om man vil og kan.

onsdag 2. april 2014

Lammecarré

På tide med litt mat igjen. Middag for mannen i huset, fastfood blir det. Lammecarré på tilbud.

Carréen brunes i smør i panne og settes i ovn på 200 grader. Steketermometer og 60 grader kjernetemperatur. Bare salt og pepper på denne gangen.
Tilbehøret er sauterte gulrøtter og rosenkål med frisk ingefær, tørket chili, sukker, salt og pepper. Sterkt og smakfullt. Ferdig på en liten halvtime, inkludert hviletid for kjøttet.