torsdag 25. februar 2010

-88 og -90 Barbaresco og -93 Barolo

1988 Barbaresco Bricco Asili Facet, Acienda Bricco Asili Ceretto

Lys, rød til murstein, bred kant, klar.

Medium nese, meget delikat og elegant. Ren. Svakt søt frukt av bringebær mot nype, roser. Etter en stund forsvinner nyene og ren bringebær er igjen.

Bløtt anslag, fruktig, lett tørrende. Medium tanniner, behagelige. Balansert med god struktur, men kanskje litt manglende kompleksitet. Litt smal, men elegant frukt mot jordbær.

En meget veloppdratt vin, oppfører seg nydelig gjennom hele smakingen uten store endringer over tid.

89-90 poeng.


1990 Barbaresco Montestefano Riserva, Produttori del Barbaresco

Lys pluss, rød til murstein, klar, bred kant.

Medium pluss nese, sursøt med klar kjøttbuljong. Tjære. Etter en stund forsvinner det sursøte, buljongen blir og en maskulin krydret undertone kommer til. Nesten litt lønnesirup. Litt roser etterhvert. Idag, ett døgn senere er buljongen borte. Maskulin og krydret, mørk frukt. Litt roser og tjære.

Medium anslag, medium pluss både fine tanniner og syre. Balansert, elegant, litt lite frukt. Tørrende. Nydelig struktur. Harmonisk vin med lang tørr avslutning.

89-90 poeng (etter et døgn).


1993 Barolo Monprivato, Guiseppe E Figlio Mascarello

Lys, rød til murstein, men litt friskere rød enn de to Barbarescoene. Klar. Bred kant i orange.

Medium nese. Masse roser. Fruktig med bringebærdrops. Snev av brent fyrstikk. Av og til en følelse mot noe svakt grønt, ikke selleri, men nær.

Medium anslag, fruktig og stram. Mye tanniner fortsatt, ikke helt slepne, men behagelige. Mørkere frukt enn Barabrescoene, klar og ren. Litt mindre tilgjengelig, men åpner godt opp etterhvert. Balansert, men ganske tøff. Tanninene tar etterhvert litt over uten mat. Avslutningen forsvinner i tanniner. Jeg synes den blir litt ubalansert. Ingen store endring etter ett døgn.

84-87 poeng.


Typiske forskjeller på Barbaresco og Barolo. I tillegg meget forskjellige viner. Facet er Roger Moore. Montestefano er Sean Connery og Monprivato er Daniel Craig.


Etter smaking og notater ble alle vinene drukket til reinsdyrfilet, båtpoteter, kantarell og godt innkokt rødvinssaus av Fontanafredda sin Nebbiolo Langhe. Maten temmet tanninene i Monprivato og dette ble kveldens matvin. Facet var nummer to og gikk godt til maten. Montestefano skuffet meg litt, i beste fall OK til maten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar