torsdag 8. desember 2011

Jacobs Bar & Kjøkken i Bergen, igjen !

Jacobs er i sakte endring. Fra en ganske så rocka stil i første besøk er det nå roligere musikk, mer elegant mat og ikke minst mat som er mer vintilpasset.

Bord 12 ble raskt ledig og jeg krabbet opp på barkrakken og tok en kikk på menyen. Mest fristende i dagens stemning med bøttevis av regn og meget kraftig vind var terrine og svinenakke.

Vinkartet er klart Norges beste på naturviner. Jeg fant No Wines's Land. Laget i delene av Cornas hvor man ikke lager Cornas. Matthieu Barret fra Domaine du Coulet bruket eget navn til å lage denne vinen.



2009 No wine's land, Matthieu Barret ( Domanine du Coulet)

Mørk rødlilla, klar, dyp


M+, frukt, delvis knust, friske modne bjørnebær, Nymalt svartpepper. Animalsk. Dyp, ren, vakker.

Middels fyldig. Fruktig. M+ syre. Frisk. M tannin. Balansert. Litt sødme i frukten, nydelig og ren. Mineralsk av stein, nesten blekk. Balansert, meget lang.

90 poeng (Joseph rapporterte av resten var "simply beautiful" neste dag)





Terrinen husker jeg ikke hva inneholdt, men nydelig var den. Perfekt grillet brød og en kompott deilig fri for krass sødme. Frisk sprø salat. En herlig start.



Svinenakken var et kunstverk. Se på blandingen av farger. Det var svinenakke "the christmas way". Perfekt stekt rosa, mør. Passe mengde fett. Rødløk, flere typer småløk, valnøtter, sossis, salat. Fantastiske smaker i perfekt harmoni. Helt ideell til vinen med sine mørke bær, pepper og perfekt tanninnivå.





Det er koselig på Jacobs. Vegger fulle av bilder. Hektisk barområde. Ikke minst et herlig multikulturelt mangfold av ansatte. Engelsk, fransk, italiensk, var det noe norsk der tro :). 

Joseph R. Di Blasi er stedets sommelier og ubestridte vinleder. Han har satt sammen et herlig vinkart. Nå har han fått følge av italienske Alessandra Migoni, som læres opp i naturviner. Et meget underholdende og oppmerksomt vertskap. Det dukket opp en rekke naturviner på bordet underveis fra bl.a. Denavolo, Princic og Klinec. Nydelige og interessante smaker. Pinot Grigo og Malvazija var nye for meg på naturmåten.

Alessandra og Joseph

Nok en gang takk for en herlig kveld med nydelig mat og hyggelig og lærerrik vindiskusjon og smaking. Jacobs Bar & Kjøkken anbefales varmt.


Et storm og regnfullt Bergen tok i mot meg på vei tilbake til hotellet ved Torgalmenningen. Julepyntet må vite, 30. november.

2 kommentarer:

  1. Thanks for the visit and the write-up. Welcome back again for more exciting wines and food!

    Cheers

    SvarSlett
  2. Tiltredes, var der et par uker før deg og vurderte seriøst en gjenvisitt også i forrige uke; Joseph hadde Chaine de Rotissur å hanskes med i annen del av lokalet, men tok seg likevel god tid til å forklare og utdype filosofien bak mat- og vinvalg.
    Maten: Litt rustikt preget, med sterke smalkselementer; kryddersild og kveitecarpaccio med et sting av epler var akkompagnert av biodynamisk sake, minneverdig, spes. mot den fete silden.
    Margben med intens syresterk salat fungerte også meget bra, skatevingen var et kunstverk på tallerknen.
    Definitivt på min to do again list.

    Fredrik Holmboe.

    SvarSlett