tirsdag 2. april 2013

2011 Riesling Schlossberg, Domaine Bott-Geyl, Alsace

Gul mot gull, lys pluss, klar
Fruktig stor nese, moden ananas, fersken, før saftig syrlig vintereple tar over, steinete mineralitet. 
Middels pluss fruktig, rik og tørr munn. Konsentrert frukt av modent vintereple. Noe sødme. Stram syre tørrer fint. Stor mineralitet fra stein og litt kalkaktig. Balansert og meget lang. Litt viskøs.
To tre ganger i smakingen kom et sekunds blaff hvor det var som om alkoholen slo gjennom. Så helt borte. Får ikke tak på hva det er. 13,4% ifølge flasken, bør ikke merkes i denne kvaliteten.

I Pampers alder gir denne mye. Nytes godt alene til solnedgangen, men vil også like rike sjømatretter. Rik og "stor", men ingen slapp Alsace'er dette.

Schlossberg er den eldste Grand Cru marken i Alsace, og den største med sine ca 80 ha. Den ligger over Kaysersberg, i vestenden av en 5 km lang sydvendt skråning. Hovedsakelig granitt i grunnen med et meget mineralrikt gruslag øverst.

Min påskekrim i år ble en gammel bok fra Colin Forbes, den heter "The Power" i engelsk versjon. Handlingen foregår delvis i Vosges fjellene som de fleste store vinmarkene i Alsace ligger i skråningen til. Kaysersberg er også med, og det nytes noen flasker god riesling av sjefen selv, Tweed. Strålende krim med internasjonalt plott og tråder til Agatha Christie og P.D. James.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar