onsdag 12. november 2014

SN; 2009 Sainte Epine, Hervé Souhaut, Saint Joseph, Nord RhoneMørk rød fløyel, innslag både av lilla og orange.

Stor og fruktig nese som ikke levner tvil om druen. Konsentrert og dyp frukt i store mengder. Bjørnebær, krekling og en nesten læraktig brun syrlighet. Under aner jeg biter av mørke og modne candy kirsebær. Jeg merker også et kaldt bål med en røkt skive sideflesk hengende over. Komplekst og lekkert!

Stor munn, fylde, frukt og tannin, i den rekkefølgen. Saftig kirsebærfrukt pakket inn i et teppe av en nesten kremete skogsbærblanding. Syren dukker først opp litt senere i lekker lekende versjon. Masse fine tanniner tørrer lekkert. Utrolig konsentrert, perfekt balansert og meget lang. 

Jeg vet av erfaring at denne blir superelegant om 5-8 år, men den er jaggu nydelig nå også. 
Saint Joseph, det glemte området, tvers over Dalen fra Hermitage, og endel oppover og nedover mot Cornas. Det er vel nesten bare Gonon sin fantastiske vin som er litt kjent herfra her hjemme. Etter sigende er alle plantene som brukes til denne vinen over 100 år. De får ett år på bunnfallet i brukte eikefat, etter en relativt naturlig tilnærming fra vinmark til fat. Bare hele klaser med stilker.

Drukket til klassisk trukket torsk med kokte poteter, gulrøtter og smeltet Rørossmør. Alldeles nydelig, så kan dere ha hvitvinen deres i fred til denne retten :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar