søndag 21. desember 2014

2011 Barbera Cascina Francia, Giacomo Conterno

Mørk rød mot lilla, tett, antatt klar. Stor nese, trang, ung, rå og konsentrert frukt. Får en følelse av isfjell, at det ligger en voldsom frukt under og venter. Mørke modne moreller, mørke kirsebær, krekling og blåbær. Mont Blanc blekk. Rik munn. Voldsom, konsentrert og kjølig frukt, nydelig struktur, tørrer lekkert utover. Balansert og frisk i all sin velde. Kraftig uttrekk, sitter i munnen i en meget lang avslutning. Fine tanniner som tydelig viser sin tilstedeværelse, syren leker og gjør at dette ikke blir tungt og kladdete. En spennede barbera, annerledes enn det meste annet, kanskje bortsett fra Roberto Voerzio sin dell’Annunziata. Tydeligere fat hos Voerzio. Utover det så er en kraftig syrah nærliggende. Det blir spennende å følge denne, og søsteren Cerretta fremover. Den er åpen og givende nok til å drikkes nå, men bør få flere år. Jeg ser for meg gryter nå og viltmiddager om 10 år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar