onsdag 13. februar 2019

Risotto med steinsopp

En evig klassiker. Lykkelig er vi som har tørket eller frossen steinsopp.

Start med olivenolje, finhakket sjalottløk, og hvitløk, og litt timian. La det surre på middels varme en stund før riskornene går inn. Ikke noe grøtris please, kjøp kvalitet. Italiensk risottoris, om du da ikke vil vri det til norsk perlotto. Det er mye fine hele korn tilgjengelig i Norge nå.

Etter litt tid hvor risen trekker til seg smak tar du i første øse med kraft. Enten har du kjøpt passende kraft i boks, konsentrat i flaske, en terning, eller du har en pose i fryseren. Jeg serverte lammefrikasé i helgen, så det var litt lammekraft til overs. Den passer fantastisk til sopp. Varm den opp til småkok, og spe med en øse om gangen, rør i risottoen nesten hele tiden. Mer røring, mer kremete.

Og der, i hyllen over de ubrukte spritflaskene står et norgesglass med tørket steinsopp fra 2017. Jeg bløter flakene i vann en liten halvtime, og har dem i risottoen 3/4 underveis til de snaut 20 minuttene til den er ferdig.


Ikke så lenge før det bare er et passe tygg i risen rasper jeg inn en god håndfull parmesan, eller annen god ost.

Spe litt ekstra og server. Nam !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar