Tur i fjellet? Lunch i det fri? Svaret er enkelt og smakfullt.
To lam ytrefiléter deles i grove biter. Legg dem i plastpose med litt olivenolje, hakket hvitløk, hakket rosmarin og kvernet pepper. Putt dem i sekken. Kok noen poteter, skrell dem og del i mindre biter. Lag en blanding av créme fraiche, snøfrisk, saft av krystet lime og litt salt. Bland potetbitene inn sammen med friske urter som timian og rosmarin. Legg potetsalaten i en isboks.
I en liten plastboks har jeg med en klump Rørossmør og en skivet sjalottløk.
Når bålet er godt igang bruker jeg en turwok, starter med smør og løk, før kjøttet legges i med urter og olje. Stek til det er rødt i midten og server med potetsalat.
En frisk rødvin passer godt til. Fra taxfree på Gardermoen er for Condado de Haza et bra valg til dette. Som siste bilde viser så falt maten i smak :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar