lørdag 28. desember 2013

1958 Barolo Riserva, Giacomo Borgogno & Figli

Farge som en Sauternes med litt alder, orange, kobber, fortsatt med et innslag av rent rødt. Lys og klar.

Stor moden nebbenese. Den flommer opp av Riedel Sommelier glasset. Rød frukt fra candy bringebær med lett sødme og noe mot moden appelsin. Transparent. Et slør av fatvanilje. Såvidt et hint av tjære. Frukten vokser, så ren og elegant. Jeg kan bli sittende å bare lukte som oksen Ferdinand, men må smake også. Etter en halvtime i glasset kommer et maskulint animalsk innslag som holder seg på dette gode krydrede, og ikke tipper over i buljong.

Intens munn. Meget elegant frukt mot moden rips og bringebær. Perfekt struktur hvor tanninene nå er nedslipte og finkornete, fortsatt godt tørrende tilstede. Syren er stor og leker vakkert, frukten balanserer det hele perfekt. Stramt og rent. Meget lang avslutning hvor syrlig frukt aldri vil gi slipp. Etter hvert inneholder avslutningen et lite stikk av perfekt gammel balsamico.

Jada ! Den beste gamle Borgogno jeg har hatt. Et hakk foran -61. Perfekt flaske. Den roper etter en elg indrefilét som får to minutter i smør på hver side. Uten tilbehør. Isteden blir det noen timer med en på nøyaktig samme alder. Nytes best alene :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar