søndag 25. mai 2014

2007 Pertichetta, Vigneti Massa

Mørk rød, tett minus, klar.
Søtlig råsaft av skogsbær, nyhogd furu, lyst lær, noe alkohol.
Stort anslag med frukt og tørrende tanniner. Den samme skogsbær råsaften her, konsentrert og med en tydelig sødme i anslaget. Stor struktur med masse middels grove tanniner og bra syre bak, balanserer den meget nærværende frukten. Lang avslutning med syrlig frukt og deilig tørring.

En tøff vin for tøff mat per idag. Ung i uttrykket. 100% Croatina druer som får 12 måneder på fat etter gjæring. En vin som gir mye, man må tenke litt utenfor boksen heldigvis. Jeg vil nok gi den noen flere år for å redusere fruktsødmen noe. Godt er det uansett.
Nå skal den snart få prøve seg på grillet entrécôte, løk og poteter med bernaise. Struktur og kraft går bra, men gjør råsaften fra skogen det?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar