tirsdag 17. februar 2015

Girardin, Drouhin og Fontodi

Vinklubb hos John

2010 Bourgogne Terroir Noble Rouge, Vincent Girardin
Rød, lys pluss, klar
Middels nese. Frisk og fruktig. Integrert fat som med litt luft blir litt mer tydelig. 
Middels munn. Fruktig, med god struktur. Middels fine tanniner. Pent tørrende. Ganske lang. Lite drag mot det grønne. Mørke syrlige kirsebær. 
God vin.

2012 Gevrey-Chambertin, Joseph Drouhin
Lys rød mot rosa, lys pluss, klar. 
Middels nese. Jordlig mineralitet. Fin Gevrey-frukt. Med luft tydelig fat som ødelegger noe. 
Middels munn. Frisk av stor syre, syrlig og litt tynn frukt som er noe tom eller flat på midten. Fine tanniner tørrer pent. Lett ubalansert mot det syrligtørre. Middels lengde. Frukt av rips og lyse kirsebær. 
Litt for enkel munn, med litt tynn frukt som antagelig er forsøkt dekket med fatbruk. Vet ikke om dette er noe å spare på. 

2010 Chianti Classico, Fontodi
Rød, lys pluss, klar. 
Støvete og litt lukket nese. Urter mot salvie. Mørk frukt bak. Treverk. 
Middels pluss munn. Fruktig med god struktur. Røde modne kirsebær. Middels tanniner. Tørrer pent. Ganske lang. 
Godt laget vin som nok trenger 4-6 år. 


2011 Recioto della Valpolicella Classico, Casotto del Merlo, Guiseppe Compagnola
Mørk rød, mørk minus, klar. 
Lett lukket nese. Mørke søte bær. Lær. 
Middels munn. Middels sødme, lett syrlig frukt, fine tanniner. Mørke modne kirsebær. Tørrer lett. Middels lengde. 
Ingen stor Recioto. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar