Starten er bogen som legges i liten panne sammen med etpar desiliter hvitvin, hvitløk, salvie, rosmarin, basilikum, olje salt og pepper. Pannen dekkes tett med folie og settes i ovnen på 170 grader i 2 timer og 30 minutter.
Mens bogen bakes klargjøres røttene.
Småpoteter, biter av gulrøtter og jordskokk. Legg alt i en liten panne og ta i olje, salt, pepper, hvitløksfedd og urter. Rett før de skal inn i ovnen legger vi i etpar tynne skiver Kvitseid smør.
En halvtime tar det til alt er mørt.
I mellomtiden steker vi lammepølsene, så lite som mulig i en jernpanne. Bogen freses til slutt under grillen noen minutter før servering.
Når alt er klart rives bogen fra hverandre med to gafler.
Anrettes med røttene og lammepølsen, samt litt kraft fra bokpannen.
2001 Produttori del Barbaresco Reserva Rio Sordo var ypperlig følge. Lammepølsen var fantastisk, men ble kanskje i kraftigste laget. Velg kalvepølsen isteden om du har valget.
Da er det bare låret igjen av det halve kjeet. M-I har tinget på det når hun kommer hjem fra Asiaturen tidlig i mai.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar