søndag 1. september 2013

Ikke Bare Egil, men bare grill. Entrécôte kam fra Maschmanns.

Hjemme alene, da må det mannemat til. De tre B'er. Biff, bernaise og Bordeaux. En mann, en varm kullgrill, en biff, en bordeaux.
Biffen i form av entrécôte kam, spesiallagret hel kam hos Maschmanns, dekket i fett og urter. Det gir et lag fett rundt kanten, som drypper ned på glørne og skaper en egen røyksmak. Ingen marinade eller olje under grillingen, kjøttet hadde nok iboende. Grilles varmt, kort og brutalt.
Bernaise grillet er en spennende variant. Den skiller seg ikke som man skulle tro, bare blir luftig. Nydelig til kjøtt og poteter. Endel hvitløkbåter blandt potetene blir oppblåste og lett sprø smakssettere og limebåtene løfter det ellers litt tunge tilbehøret.
Vinen kan du lese eget notat på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar