Lagret barbera er ikke dagligdags. Jeg har hatt gleden av å oppdage denne typen viner de siste to årene, først med La Bogliona fra Scarpa som tidligere er omtalt etpar ganger.
Nå har jeg vært så heldig å få fingrene på Braida sin Bricco dell'Uccellone i årgangene -86, -87 og -91. Fra en god Italiensk kjeller.
”Braida” var kallenavnet til Giuseppe Bologna. Hans sønn Giacomo arvet både vinmarkene og kallenavnet og tok det med i markedsføringen.
Bricco dell’Uccellone har fått sitt navn etter en gammel dame som bodde tvers ovenfor vinmarken i åsene i Rocchetta Tanaro sydøst for Asti. Hun gikk alltid kledd i svart. Hennes kallenavn var ”l’uselun”, som på piemontesisk dialekt betyr ”den store fuglen”, som igjen skrives l’Uccellone.
Vakkert mørk rød med orange kant. Klar og dyp som i sukkertøy.
Middels intens nese med mørke kirsebær og bringebærsukkertøy. Lakris og tobakk.
Litt maskulint krydder og fersk svette. Dyp og frisk.
Slankt og friskt fruktig anslag. Mørke modne kirsebær. Middels syre
og tannin i en strålende struktur. Leskende. Bra konsentrasjon. Balansert,
lang, nydelig tørrende hele veien. Litt metallisk i avslutningen. Knusk tørr.
Herlig overraskende oppegående uttrykk her. En uttrykt dårlig årgang
med to av seks stjerner hos noen. Denne har mange år til med godt liv. En mørk
og ren barbera.
90 poeng
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar