fredag 14. mars 2014

2009 Riesling Kastelberg, Marc Kreydenweiss

Mørk minus, gullgul og klar i glasset.
Delikat middels nese, blomster, gul frukt og mineralitet. Frisk, homogen og ren.
Middels pluss anslag. Fruktig, mineralsk, ren, balansert, konsentrert, god syre som smyger seg frem utover sammen med den svakt bitre mineraliteten. Eple, sitrus, snev av melon. Stor munn. Meget lang avslutning. Denne er tørr.
Den har hatt godt av to dager med luften trukket ut. På onsdag var den konsentrert syrlig og mineralsk, som en søyle man bare kunne gå rundt. Idag åpner den opp og viser den nydelige frukten, renheten, den gode munnfølelsen. Ikke det som ofte ventes av en Alsace riesling, den går mer i retning av Nahe riesling. Meget bra vin. At den er biodynamisk bare øker gleden. Vinmarken er bratt, sydvendt og bare 6 ha. Her er det laget vin i flere hundre år og riesling Kastelberg i snart 200.

På en stor Alsace smaking i Oslo for noen år siden snakket nesten alle produsentene om at de skulle lage friskere viner. De som ble presentert da virket bare som om de hadde syrejustert eller ikke kjørt malo. Idag er situasjonen en annen. Det er flust med friske viner fra Alsace. Ofte relativt store viner, men fortsatt friske. Jeg liker utviklingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar