fredag 31. august 2012

Plommetid






Selvplukk av Opal plommer på Øverland Gård i Bærum. Fantastisk smak. Jeg ble mett etter plukkingen :) Vi deler plommer og tar ut stenen. De som er penest går til hermetisering. Trekkes i sukkerlake, skallet tar vi vekk og plommer og lake fylles på glass Største delen av plommene sylter vi, vi i denne forbindelsen er Sol, både for hermetiske og sylting. Skallene blir her små ruller. Husker fra jeg var liten at det var nydelige biter. Fisker kalte vi dem. Så de fjernes ikke i syltetøyet vårt :). Overraskelse! Sol laget plommekake med mørdeig, plommer, malte mandler og sitronskall etter Finkenhagen oppskrift. Aldeles nydelig. Mer min kjære  Opal plommer er stort sett ferdige nå, men om etpar uker kommer Victoria og andre. Det er vel verdt en tur. Vi betalte 375 for 15 kilo. På butikken kostet Opal rundt 50kr/kg. Har du unger så vil de elske å være med på høstens og foredling. Ikke minst i vinter med plommesyltetøy på hjemmebakt brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar