søndag 3. mars 2013

2009 Gewürztraminer, Pierre Frick, Alsace



Gul med snev av honning, klar med lett tåketone.

Middels nese med ren frukt som rød grapefrukt, vanilje og noe floralt. Mineralitet fra stein.

Syrlig anslag med frisk sitrus, raskt påfølgende grapefrukt. Knusk tørr, middels pluss syre, deilig tørrende munn. Lett oksydativ, konsentrert og meget lang. Rimelig godt balansert, men den friske sitrusen virker nesten som om den er lagt til etterpå, og skiller seg litt mye ut. Bakerst i avslutningen stiger en nydelig steinmineralitet frem og blir der i minutter. Ikke mineralsk og frisk som en slank riesling fra f.eks Wachau, men fyldig og relativt frisk. 

Jeg kan ikke huske sist jeg hadde en Gewürztraminer som føltes helt tørr. Det er deilig. Denne er ikke sidrumpa som jeg ofte finner dem. Bortsett fra sitrusstuntet er dette godt.

Her har vi en ihuga biodynamiker som har vært det siden 1981, økologisk fra 70-tallet. Denne vinen er sågar uten tilsatt svoveldioksyd. Spontangjæring og store gamle eikefat på rundt 3000 liter. Han holder til i Pfaffenheim og lager vin fra 13 ha, det meste selveiet.


Forbausende god til fransk landpaté fra Frogner Special.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar