tirsdag 7. juni 2011

Risotto med sjømat


På grunn av at det var plent umulig å få hotellrom i Bergen fra idag til torsdag ble det hjemreise fra Stavanger idag, og dagstur til Bergen torsdag. Uten bil måtte jeg ta det fryseren ville gi til middag.


En pose rekekraft, en pose kraft av kveitehode og frossen scampi. I kjøleskapet en stor sjalottløk, tre kløfter hvitløk, to vårløk, litt chardonnay og en klump smør. Fra skuffen økologisk risottoris og rosmarin fra hagen.


Risottoen lages på standard måte. Tre minutter før den er ferdig har jeg i finhakket rosmarin, findelt vårløk og litt senere scampi delt i tre og smøret. Den skal ha litt flytende konsistens.


Hvitløk, rosmarin, scampi og rekesmak er utrolig godt sammen, og risottoens konsistens perfekt bakteppe.

7 kommentarer:

 1. Ser bra ut Karl Kristian. Sjømatrisotto er super mat!

  SvarSlett
 2. Takk :), ekstra hyggelig når det kommer fra den store risotto inspiratoren !

  SvarSlett
 3. Hei Karl Kristian,

  Rekekraft, rosmarin og scampi var en ny kombinasjon for meg, men skal prøve den snarest. Kjøpte forresten vialone nano-ris i Alba i forrige uke. Damen i butikken mente at denne ristypen krevde lang erfaring hvis risottoen skulle bli bra. Jeg får prøve meg litt frem...

  Hilsen Oddvar

  SvarSlett
 4. Hei Oddvar !

  Jan Nylund introduserte meg for rosmarin til skalldyr. Prøv med kamskjell :)

  Rekekraft er en lite utnyttet ressurs hos de fleste. Skallet går som regel i søpla. Jeg har begynt å koke kraft på det og fryse. Konsentrert som en shot med litt selleri er spennende. Suppe er nydelig til blåskjell. Saus til fisk og kraft til risotto som her.

  Bare pass på under innkoking av kokekraften, stopp i tide til din smak. Jeg tåler mye konsentrasjon, men for mange blir det fort for kraftig.

  SvarSlett
 5. Glemte å si at jeg brukte Cascina Belvedere sin økologiske carnaroli ris til dette.

  Har ikke forsøkt vialone nano.

  SvarSlett
 6. bruker du parmesan i denne?

  SvarSlett
 7. Ingen parmesan i denne nei, det tror jeg ville ødelegge. Jeg elsker parmesan, men er forsiktig med bruken. Det er en kraftig smak.

  SvarSlett