Rød med lite mursteinspreg, klar, lys pluss
Druen Nebbiolo trenger varme for å modnes, og det kontinentale klimaet i vinregionen Langhe sies å være perfekt. Men nærmere fjellene, to timers kjøring fra Langhe, finner vi en lun, liten og nærmest bortgjemt oase hvor Nebbiolo får en uvanlig, delikat mineralitet. Boca er med sine 500 meter over havet den høyest og nordligste appellasjonen i Piemonte. Jordsmonnet domineres av vulkansk porfyr som magasinerer mye varme. Toppjorden holder ofte 10 grader høyere nattetemperatur enn den leirholdige jorden i Langhe.
Dette er perfekte forhold for lang og langsom modning av Nebbiolo, som står for minimum 60 prosent av regionens viner, ispedd Vespolina og/eller Uva rara. Vespolina er, som Nebbiolo, en krevende drue. Den trenger mye varme og tørre forhold for å modne skikkelig, og blir fort grov og mager i kjølige år. Under de rette forholdene kan den tilføre en unik smak og struktur til vinene. Den er også god å ha i varme år fordi den evner å bevare friskheten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar