fredag 1. februar 2013

1985 Barbera Bricco dell Uccellone, Giacomo Bologna, 2 av 12

Flaske 8, fill 30mm, av de laveste.

Rød med mursteinspreg og bred orange kant. Klar. Dyp minus.

Kaffe med snev av fløte, mørk rød frukt mot modne bringebær. Som når en åpner et glass hjemmelaget syltetøy av villbringebær. Ren følelse.

Fruktig munn, ren, middels fyldig, kaffe/ bringebær også her. Pene tanniner, middels grovhet, god syre, balansert og hel.

Morsomt dette, blindt tror jeg mange hadde gjettet gammel champagne :) kaffe med snev av fløte. Forvirrende element denne kaffen. Her var det forventet en godt moden og ren plommefrukt. Ingen optimal flaske. Lysere frukt og slappere helhet enn flaske 10.



Flaske 10, fill 20mm, av de beste.

Rød med svakt mursteinspreg, smal orange kant, klar, dyp minus.

Svak kaffe og fløte som forsvinner etter 10 minutter, et viff av sigar, candy kirsebær. Dybde. Etterhvert ren og dyp mørk kirsebær med svake innslag av modne villbringebær. Svakt animalsk. Herlig!

Fruktig munn, klare mørke syrlige kirsebær. Pene tanniner, middels grovhet som tørrer pent, frisk syre, balansert. Konsentrert med lang mørk kirsebærkjerne. Denne er virkelig elegant. Stram og ren. Den sitter i lenge med kirsebær. Forbausende ung frukt her.


Etter en liten time er det vanskelig å lukte forskjell på de to. Begge gir dyp fin fløyelsfrukt, men flaske 10 er litt skarpere. 
I munnen er alt preg av kaffe borte i begge. 8 har fortsatt bringebær. 10 er mørke kirsebær all over. 
En meget spennende smaking. Tydelig at flaske 8 av en eller annen grunn har blitt opp mot 10 år eldre enn flaske 10. Dere ser korkene. Svaret ligger nok der, eller ?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar