mandag 4. februar 2013

Riesling til Asiatisk mat


2010 Niersteiner Heiligenbaum Riesling, Weingut Schätzel (12%)
Mørk minus gul mot gull, klar.
Tropisk, sitrus, aromatisk, stor nese. Litt oppvaskmaskinpulver. Lett sødme.
Fyldig viskøs munn, sterk mineralitet mot metall, stor syre, fyldig og konsentrert frukt mot gule plommer og sitrus. Balansert, lang avslutning. Nydelig kraftig vin nær eller på GG nivå.
Flatet ut til Vietnamesiske vårruller med reke og vermicelli.
Litt søt til curry


2010 Riesling Berg Schlossberg, Georg Breuer (12%)
Lys gullgul, krystallklar
Nydelig ren superelegant nese, middels fylde, mineralitet, svakt sødme, litt KIP.
Kraftig anslag i munn, stor steinmineralitet, stor syre, elegant ren frukt, sitrus, glasseple. Balansert, konsentrert, meget lang. Rasevin.
Strålende til Vietnamesiske vårruller med reke og vermicelli.
Litt mineralsk til curry


2011 Riesling Kabinett Feinherb Bernkasteler Badstube, Markus Molitor (10,5%)
Lys grønngul, klar.
Middels nese, sødme, typisk kabinett, fersken, modent Gravenstein vintereple.
Middels anslag, fylde, lett sødme med større sødmearoma, god syre, litt mørk mineralitet. Pent tørrende avslutning, men litt kladdete følelse.
For søt til Vietnamesiske vårruller med reke og vermicelli.
OK til curry, men søt.

Nøgne Ø Saison vant currysesjonen :) ingen vestlig curry, oppskrift fra vertskapets aner i Asia.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar