lørdag 23. februar 2013

2002 Hirsch Riesling Gaisberg, September


Hirsch leverer flere viner i to utgaver. April som skal ha friskhet og frukt, og September som skal ha kremethet og fylde. 

Åpnet igår, drukket etpar glass. Stått i kjøleskap med skrukorken på.

Middels gull, ren, klar.

Stor nese med sitrus, gul frukt og litt petroleum. Mineralitet mot stål. Konsentrert og dyp. Strålende.

Stor munn, fruktig, middels pluss syre. Konsentrert og fyldig med masse gul frukt og sitrus. God mineralitet som en bakvegg. Balansert med lang fyldig avslutning hvor frukt og syre spiller, og syren tørrer under leppene.

 Dette er stilmessig nær en Puligny-Montrachet om en ser bort fra endel av mineraliteten. Endel modningselementer, men denne tar lett 10 år eller med i kjelleren. Spørsmålet er hvorfor, når den er så herlig nå. Dette må være nær perfekt match til dampet flatfisk med beurre blanc.

Jeg velger meg September, den ekstra fylden i forhold til Heiligenstein April fra samme årgang gjør det hele perfekt. Hmmm...., jeg er født i september og ........ :)

For en stund siden postet jeg notat for 2002 Hirsch Riesling Heiligenstein, April. Også nydelig, men Gaisberg September topper.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar