mandag 18. februar 2013

Poteter, smakfullt tilbehør

Til biff, gjerne en saftig entrécôte, er det nydelig med stekte potetbåter. Enkelt å lage og sånn som det lukter.

Deler mandelpoteter i to på langs og legger dem i panne. Olivenolje, rosmarin, flaksalt, kvernet pepper, rensede hvitløkfedd og en hel hvitløk. Blander alt med fingrene og fordeler utover, helst så det er litt luft mellom. Sørg for at alle ligger på vippen, dvs med flatsiden opp.

Stek i ovn med varmluft, 220 grader til de er sprø utenpå og gjennomstekt inni. Da er de samtidig nydelig brunet.

De løse hvitløkfeddene er sprø og godt stekt, den hele har kremete søt innmat.

Dette passer til det meste av stekt kjøtt, og fisk. Legg til en grønn salat med vinaigrette, så er det klart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar