lørdag 5. mai 2012

Hvit asparges

Det er sesong for hvit asparges. Nydelig råvare som de fleste kjenner fra hermetiske bokser. Prøv den virkelige smaken av asparges. Gå på spesialforretning og kjøp 5-6 stk per person. De beste er i løsvekt, blandt annet Skafferiet på Frogner i Oslo har normalt en kasse.


Skrell dem godt og kok dem i vann med litt salt og sukker, rett over 10 minutter er normalt passe. Prøv med en spiss kniv, de skal være møre.




Serveres med saus, hollandaise (elegant og syrlig), beurre blanc (kraftig og syrlig) eller vinaigrette (sennepsbasert og syrlig).


Vinvalget går oftest i retning Loiredalen og en hvitvin basert på sauvignon blanc. Mest kjent er nok Sancerre. Jeg velger en stram slank vin til den første sausen, og en litt fyldig utgave til de to andre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar