tirsdag 20. november 2012

Kyllingbryst med risotto

Kylling, kylling, kylling, ikke mye er bedre. Når en fersk Stangekylling settes sammen med risotto på kyllingkraft, og det hele smakssettes med fransk estragon og bladpersille, da er himmelen nær.

Jeg skar ut det ene brystet av en fersk kylling og bruner det først på skinnsiden i gåsefett, før det ble snudd, saltet og hvitpepret og lokket lagt over jernpannen. Lav varme videre. Timingen er viktig her. Kyllingfilet liker ikke å vente, ei heller risotto. Ingen middag for dårlige nerver og høye ambisjoner uten trening :)

Risottoen lages på vanlig måte og spes med kraft etter hvert. Totaltid ca 15 minutter, det skal være litt "tygg" i riskornene. Jeg hadde en liten boks kyllingkraft fra Stange, så den ble grunnlaget. Tørket fransk estragon tilsettes tidlig. Mot slutten hadde jeg i grovhakket bladpersille. Ingen parmesan for de som lurer på det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar