Gullgul, meget lys, krystallklar.
Middels pluss nese. Meget elegant. Lys frukt, lys mineralitet, snev av anis, lett sødme. En vakker blanding av en lekker Mosel kabinett og en skarp Wachau smaragd.
I munnen middels anslag. Svak sødme. Konsentrert elegant gul frukt. Lekende sitrussyre som tørrer deilig, lyse mineraler spiller i trekant med fruktsødmen og syren. Intet umiddelbart syreangrep, den bare er der i fullt monn. Meget elegant og perfekt balansert. Meget lang, med stigende mineralitet. Munnen er bergtatt i minutter. Også her en nydelig miks av Mosel kabinett og en skarp Wachau smaragd.
Det ligger noe å lurer under, en ren mineralitet og rasesyre, pakket inn i babyfett fra Mosel. Nydelig nå, men dette tror jeg fortsetter å være det lenge, bare i en annen drakt etterhvert.
Litt av forklaringen på det jeg nettopp har smakt finner jeg på baketiketten på den elegante langhalsede flasken. Glimmerskifer grunn i steinterrassene 400 m.o.h. i Wachau, nærmere bestemt Spitzer Graben, den kjøligste vinmarken i området. Gamle vinstokker og mye håndarbeid.
Jadda!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar