mandag 8. juli 2013

2011 Viesslinger Bruck Riesling, Veyder-Malberg, Spitz/Wachau

Gullgul, meget lys, krystallklar.

Middels pluss nese. Meget elegant. Lys frukt, lys mineralitet, snev av anis, lett sødme. En vakker blanding av en lekker Mosel kabinett og en skarp Wachau smaragd.
I munnen middels anslag. Svak sødme. Konsentrert elegant gul frukt. Lekende sitrussyre som tørrer deilig, lyse mineraler spiller i trekant med fruktsødmen og syren. Intet umiddelbart syreangrep, den bare er der i fullt monn. Meget elegant og perfekt balansert. Meget lang, med stigende mineralitet. Munnen er bergtatt i minutter. Også her en nydelig miks av Mosel kabinett og en skarp Wachau smaragd.
 Det ligger noe å lurer under, en ren mineralitet og rasesyre, pakket inn i babyfett fra Mosel. Nydelig nå, men dette tror jeg fortsetter å være det lenge, bare i en annen drakt etterhvert.
Litt av forklaringen på det jeg nettopp har smakt finner jeg på baketiketten på den elegante langhalsede flasken. Glimmerskifer grunn i steinterrassene 400 m.o.h. i Wachau, nærmere bestemt Spitzer Graben, den kjøligste vinmarken i området. Gamle vinstokker og mye håndarbeid.
Jadda!!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar