søndag 19. oktober 2014

2001 Barolo Bussia Riserva, Fenocchio

Meget mørk rød med begynnende cognac. Tett minus og klar. Den ser ut som silke i glasset.

Stor nese, modne sorte moreller, hint av sort lakris, tørr te, gammelt lær og morkent treverk. Da jeg åpnet den igår var det løsere frukt og en tydelig fruktsødme. Det har den ristet av seg etter et døgn med luften trukket ut.

Stor og frisk munn, angriper kraftig med syre og finkornete tanniner. Rett bak kommer masse konsentrert, ren og mørk kirsebærfrukt. Balansert og elegant barolo. Den sitter lenge med en leskende frukt og pen tørring.

Sånn vil jeg ha min Barolo. Rett på sak, kraft og eleganse. Den er fortsatt ung i uttrykket og på vei oppover. Vanskelig å gjette, men jeg tror på 5-10 år til oppover før den når et platå. Fenocchio leverer både på barbera og barolo.
Igår fikk den prøve seg på en tøff gryte med oksekjake kokt på rødvin, toulousepølse, kantarell, løk, gulrot og potet, basert hovedsakelig på hjemmelaget oksehalekraft. Det klarte den med glans.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar