søndag 19. oktober 2014

2011 Barbera d'Alba, Giuseppe Rinaldi

Drukket 06.08.14

Mørk rødlilla, tett og klar.
Middels nese. Mørke modne kirsebær og et tillegg av noe vilt bær som hinter mot nordlige Rhone. Konsentrert. Lett sødme.
Angripende munn. Konsentrert saft av mørke, syrlige kirsebær. Stor, litt uvant syre. Den ligger som et finkornet lag oppå frukten og svir pent hele veien. God tørring fra fine tanniner og en tydelig bitterhet. Et innslag av spritz er det også. Balansert og meget lang.

Alkoholen på hele 14,5% er normalt noe jeg prøver å unngå. Her er det frukt i overflod og god syre så det bærer såvidt. Rinaldi har vært en tradisjonalist, men døtrene som har overtatt har nok lagt på endel frukt i forhold til far. Det holder, men jeg er ikke udelt fornøyd med totalen.

Det blir etpar glass til grillet svinecarré og squash med tomatsalat. Resten skal få stå til helgen, så får vi se hva som har skjedd og hvordan utsikten for resten av kassen er.

2 kommentarer:

  1. Henrik Christopher3. november 2014 kl. 10:40

    Hvordan var denne da du hadde kommet til helgen?

    SvarSlett
  2. Den roet seg noe til helgen, men jeg er ikke udelt trygg for resten.

    SvarSlett