Har du egg, melk og litt grønnsaker ? Da er redningen nær. En omelett er rask, smakfull og billig !
Tre egg, 6 spiseskjeer melk, litt salt/pepper og tørket dill/gressløk. Piskes lett sammen. Tynne skiver portobellosopp, kapers og skivet paprika. Tomater. Mørkt rugbrød fra Åpent Bakeri.
Smelt litt smør i en liten panne du har lokk til. Lav varme. Ha eggeblandingen i pannen. Legg i sopp, kapers og paprika. Legg på lokket.
Etter 5 minutter øker jeg varmen svakt. Omeletten starter snart å heve seg. Rett før all eggeblandingen har stivnet bretter jeg den i to og serverer. Legg på tomater og gjerne litt god olivenolje.
Jeg liker jernpanner. Omelett kan fort sette seg fast i bunnen. Derfor starter jeg på lav varme og tar tiden til hjelp. Den får da en pen lett brun hinne som slipper bunnen.
Og en blanc des blancs champagne går vel utmerket til dette? :-)
SvarSlettMå innrømme at jeg meget sjelden drkker vin til egg, men det hender i form av paivarianter. Da fungerer vin bra, så hvorfor ikke her :)
SvarSlettHei Karl Kristian!
SvarSlettGordon Ramsey har en fin oppskrift på "scrambled eggs" som jeg pleier å følge. Du finner den her: http://www.youtube.com/watch?v=dU_B3QNu_Ks
Noen dråper trøffelolje på toppen er ikke å forakte.
Oddvar
Den var fristende Oddvar, skal prøves !
SvarSlett