tirsdag 15. mars 2011

Vinklubb med fire gode viner og gode referanser.

Alle vinene fra 2006, to franske og to italienske. Bourgogne Rouge fra Hudelot-Noellat, Morgon Beaujolais fra Marcel Lapierre, Langhe Nebbiolo Vigneti S. Francesco Fontanazza fra Roberto Voerzio og Vino Nobile fra Poliziano.

Vinene ble smakt en og en blindt uten ledetråder og siden til to pastaretter.

Her var det fire meget forskjellige viner som alle sto seg godt. Vanskelig å ta noen av dem blindt, burgunderen og Nobile nærmest.

Vino Nobile, mørk frisk kirsebærfrukt, tydelige tanniner, balansert, konsentrert og lang. En kraftig og elegant vin. Ung. 88p.

Bourgogne Rouge, lysere både farge og frukt. Bringebær. Balansert, gode tanniner, frisk med liten sødme. Elegant vin. Nesten moden. 85p.

Langhe Nebbiolo, mørk kirsebær og noe bringebær, sopp. Meget kraftige og lange tanniner gjør den ubalansert. God syre og frukt anes gjennom tanninene. Lang og konsentrert. Meget elegant nese etterhvert. Ung. 86p.

Morgon Beaujolais, sødme, jordbærsyltetøy, naturvinspreg og voks på nesen. Kraftig fruktigsøt munn med mye tannin og god syre. Balansert og lang. Moden og overraskende potent munnfølelse. 84p.

Alle fire taklet både stekt Idsøe pølsekveil med pappardelle, og spagetti med kraftig innkokt tomatsaus og hønsekjøtt. Burgunderen vokste mest med mat. Fra en snill, fruktig og litt søtslapp vin til nydelig struktur. Beaujolaisen imponerte også med god struktur, men kanskje litt for moden frukt for maten. Nebbioloen holdt tanninene høyt, gav seg aldri, men fungerte bra. Best totalt kom Poliziano sin Vino Nobile. Stabilt med masse frukt og nydelig struktur og balanse, herlig både alene og til maten. Ikke første gang den imponerer oss, den er konsekvent meget god, år etter år.

Jeg finner denne typen sammenliknende smakinger meget nyttig for egne preferanser. Det dukker opp referanser på diskret og stor nese, fersk og moden frukt, mørk og lys frukt, snille og tøffe tanniner, balansert og ubalansert. Innsikten stiger for alle.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar