lørdag 21. mai 2011

Lett middag med sjøkreps og guacamole

Etter en nydelig joggetur i Vestmarka passet det med litt lett mat til middag. Jeg hadde vært innom Fiskeriet i Sandvika på formiddagen, og der kjøpte jeg bl.a. ferske sjøkreps. Hjernen ble vridd for å finne tilbehør og jeg valgte guacamole. Lenge siden sist jeg laget det.



2 modne knuste avocadoer (bruk hendene), 8 grovhakkede torrito tomater, en finhakket fersk rød chili, 5 finhakkede små sjalottløk, saften av en lime, havsalt og pepper. Alt røres sammen og får stå en time i kjøleskapet.


Sjøkrepsene fikk idag noen dråper Selvapiana olivenolje og noen få flak Maldonsalt. Så 5-6 minutter i ovnen ved 200 grader. Disse var relativt store.


Kjøttet skal akkurat ha forlatt det råe stadiet, men fortsatt ikke ha begynt å trekke seg sammen. En utrolig herlig tekstur og den fantastiske smaken og sødmen.


Halekjøttet klar til forlystelse !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar