1993 Chambolle-Musigny 1er Cru, Joseph Drouhin
Rød med bred orange kant. Dyp minus og klar.
Middels nese. Bringebær sukkertøy, svakt tørr svart te, støv. Nese på den syrlige siden.
Middels anslag. Fruktig med snev av grønt. Middels pluss syre og middels tannin. Slank, balansert og lang. Tørr, lang avslutning som gir vann i munnen. På den elegante siden. Syrlig ettersmak. Føles relativt ung fortsatt.
86 poeng
1995 Chambolle-Musigny 1er Cru, Joseph Drouhin
Rød, bred orange kant, klar og lys.
Middels nese, relativt mye utviklet. Modne villbringebær. Kraftigere frukt enn -93. Litt floralitet. Strammer seg opp med luft og dagen etter er det ikke særlig spor av utviklingen fra igår. Nydelig moden bringebærfrukt.
Middels anslag, mørkere bringebærfrukt enn -93. Middels syre og middels pluss tannin. Balansert, lang og stram stil. Tørr avlutning.
89 poeng
1998 Clos Saint-Denis Grand Cru MSD, Joseph Drouhin
Rød, ferskenfarget kant, lys.
Middels nese, lukket, mørke bringebær, floralitet, konsentrert.
Middels anslag og slank elegant kropp. Middels syre og middels pluss tannin. Fruktig, dyp, konsentrert, balansert og lang. Tørrfruktig avslutning. Bringebær. Helt klart etpar hakk over de to Chambollene i kvalitet. Mye klarere og renere på nese og i munnen. Ung.
92 poeng
Hvis vi trekker en stil ut av disse så er det elegante og litt kjedelige viner. -93 ung med syre. -95 utviklet med tanninn og mørkere frukt. -98 en kombinasjon av de to, men dypere og mer konsentrert. Har en mistanke om at -93 ikke blir bedre, bare mister frukten sakte men sikkert. -95 kan nok nytes noen år til, men vil ha luft. -98 bør gjemmes bort opp mot 10 år.
Fargen på -95 dagen derpå.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar