Fjellørret på grill og rabarbrasuppe, sommermat

Fiskeriet hadde lubne fine fjellørret. To ble med hjem og vi inviterte Astrid og Børge på middag. Jeg skrapet skinnet rent for skjell, legger i buken frisk dill og estragon, sitronkjøtt, smør og flaksalt. To runder med hyssing holder alt på plass. Jeg liker å sette fiskene opp som vist med grillpinner på tvers. Litt smør i pannen under og litt vin pluss noe løk, da har du en god saus til også. Sett det inn på grillen og på med lokket.
Tilbehør var lun potetsalat. Kokte og lett avkjølte poteter skjæres i passe biter. Rør sammen Avdems rømme med litt sitronsaft, sennepspulver, frisk hakket dill, frisk oregano, frisk estragon, salt og hvit pepper. Vend potetene inn.
I tillegg liker vi syrlig agurksalat laget på eddik og sukker, med tynne agurkskiver i.
Rabrabraen på utsiden av gjerdet var klar, så det som ikke ble til pai ble til en nydelig suppe som serveres lunken med vaniljeis. Solveig sto for både pai og suppe.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Kaningryte med fløtesaus

Kje, nydelig geitekjøtt !

Sylte av buklist og tynnribbe