lørdag 14. juli 2012

Årets første kantarellknoller

En tur i Vestmarka idag viste at det er for tidlig for sopp der. Noen få små knoller fant jeg, de jeg liker best. Da ble det bruschetta med kantarell og tomat.

Jeg varmer først soppen i tørr panne så vannet kommer ut og fordamper. Så i med litt smør og salt/kvernet svartpepper. Etter etpar minutter i med kvarte småtomater. Tomater får en nydelig sødme når de varmes litt. Når det er ferdig tar jeg i hakket kruspersille, står nydelig til resten. Baguette skiver grilles og et hvitløkfedd raspes i overflaten. Litt god olivenolje og så sopp/tomater på skivene.

Siciliansk vin er fremmed, men det er mye bra. Kameratene i COS lager en nydelig Frappato som gir fruktig friskhet i en saftig utgave, med en god dose nykværnet svartpepper på kjøpet. Passer godt til denne forretten.

2 kommentarer:

  1. Flott, kjapp og enkel mat. Ser nydelig ut!
    Mye bra siciliansk vin. Blitt spesielt glad i vinene fra Occhipinti. Må prøve denne også. Det er vel en familiær binding mlm dem?

    SvarSlett
  2. Er ikke en av COS onkel tilnArianna?

    SvarSlett