lørdag 14. juli 2012

Svinecarré

Den siste måneden har det dukket opp et nytt kjøttstykke fra svin i butikkene i mitt nærområde. Svinecarré. Nesten som en lammecarré bit, men mye tykkere og større. Det er en pen blanding av rent kjøtt og marmorering.

Strengt tatt er dette gammelt kjøtt i ny innpakning. Jeg ønsker det allikevel velkommen. Dette er mer likt kjøttpresentasjon som vi ser det i Danmark eller Frankrike. Nydelig kjøtt, vel verdt prisen som er 3 ganger (170,-/kg) vanlig grisepris. Vi har hatt det noen ganger og resultatet er veldig bra. Nydelig saftig kjøtt.

Idag var det grill, og strimlet spisskål i folie, samt pastinakk. Kullgrill, høy varme og etpar venteglass med vin er det som skal til. Sørg for at bitene du kjøper er like tykke over det hele og ca 3 cm tykke. Da blir de saftige og gode.

Vinfølge var -11 COS Frappato fra Sicilia. Nydelig vin til denne retten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar