lørdag 14. juli 2012

Sverdfisk med asparges

Igår stekte jeg sverdfisk i grillpanne. Blir aldri helt venn med grillpannen, det setter seg fast uansett. Det er lettere på Webergrillen på terrassen, men med det regnværet vi hadde fristet det ikke.
Tilbehør var tynne grønne asparges surret i tynt bacon. Disse surret jeg på middels varme i panne med slippbelegg og lokk. Stekte til baconet var sprøtt.
Både sverdfisk og asparges er nydelig, mer ble det en opphøyd felles smak med det salte baconet og en dressing av olivenolje, sitronsaft, litt hvitløk, flaksalt, og kvernet hvit og sort pepper. Dressingen kjørte jeg i blender. Litt brukte jeg under stekingen, resten over før servering.

Vintilbehør var champagnen Comme Autrefois fra Francoise Bedel. Den er laget på 100% Pinot Meunier, som har ligget 11år på bunnfallet i fat før gogging i november 2011. En fantastisk matchampagne med stor saftig fruktighet i kremete stil. Brioche og ung vinterfrukt. Konsentrert med svak fruktsødme. Nydelig syre og en stor lengde. Kjempegodt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar