En lunch i Norge er ofte brød med pålegg. Når det er sommer og temperaturen for en gangs skyld er behagelig, og plankene i terrassen er for varme til å gå på, da passer det med italiensk inspirert lunch. Eller er det Spansk?
Norge har omsider fått en skinke som kan konkurrere med Italienske Parma og Spanske Serrano. Santa Kristina er visstnok laget hos spesielle produsenter rundt Mjøsa. Jeg har spist veldig mye utenlandske skinker, og blitt kresen. Det er derfor herlig å kunne kjøpe Santa Kristina i Norge og kjenne en kvalitet på høyden med de fleste.
Idag ble det Santa Kristina med cantaloupe melon. Fantastisk match. Skinken er litt lysere og mindre modnet enn f.eks. Parma. Nydelig marmorert, og en deilig fyldig nesten kremete smak. Ved siden av har jeg Åpent Bakeri sitt Rustique surdeigsbrød, Sicilianske Pollichino sin olivenolje og flaksalt. Drikke til er resten av gårsdagens hvite -96 Vina Tondonia Reserva fra Lopez de Heredia, en av Spanias beste produsenter. Et lite snev idag av tropisk frukt matcher melonen, og viner går nydelig til skinken.
La vita è bella !
Ser snadder ut! Essens av sommer. God helg!
SvarSlett