Det er sommer og jeg har min første (nesten) hele helg i ensomhet. Det fordrer god mat og vin. Hvit vin passer meg best nå. En for meg ukjent champagne, en sylskarp riesling og en komplex spanjol med alder.
Sistnevnte er akkurat åpnet og viser smør, nøtter og snev av flor. Nydelig munnfølelse, tørr, litt fatkrydder mot popcorn med smør og mest av alt en deilig gul frukt på en god struktur som balanserer det hele.
Maten idag blir blir litt av hvert. Melon og Santa Kristina skinke, kanapéer med reker og kaviar, andelever og ekte Caprese med mozzarella di latte di bufala, tomater, frisk basilikum, tørket oregano og olivenolje.
Vi får se hvordan vinene klarer maten.
hei KK!
SvarSlettJa, hvordan klarte vinene maten? Vin til Caprese synes jeg kan være en utfordring, og jeg har prøvd mange ulike, som dolcetto, rosé (både nebbiolobasert og fra Provence/Bandol), soave og andre italienske hvite, men uten å finne noen tilnærmet perfekt match.
Hilsen
Oddvar