tirsdag 17. juli 2012

Kveite i grillpakke

Fisk i foliepakke på grill gir en ekstra gevinst. Du får automatisk nydelig kraft i pakken. Litt hvitvin, smør og kraften som kommer fra fiskebitene og grønnsakene blir utrolig godt tilbehør til fisk og grønnsaker.

Idag ble det kveitekotelett. En dust i fiskedisken på Meny Kolsås måtte læres opp av kunden til å skjære rett og tykke skiver. Joda, sikkert sommehjelp. Problemet er at jeg ikke betaler for sommerhjelp. Prisen er den samme.

Potetskiver underst med litt olje som grunnlag. Gulrøtter på langs, sjalottløk i tykke skiver, sukkererter, salt, hvit pepper, fersk oregano, fersk gressløk, sitronskiver og skiver med Kvitseidsmør et sted over fisken.

To lag folie, tett så det dampkokes i pakken. Høy varme i kulegrillen og legg pakkene i hvilesonen. Snu dem så begge ender kommer mot varmen. Det tar nok 30-45 minutter med den størrelsen jeg laget idag.

Vinfølge ble en -07 Chablis Vielles Vignes fra Daniel-Etienne Defaix.

3 kommentarer:

  1. Tar gjerne et smaksnotat på den chablisen da jeg lurer på åssen den drikker på nåværende tidspunkt. Har et par flasker selv.

    SvarSlett
  2. Jeg tok ikke notater, men det som henger igjen er en litt kjedelig chablis

    SvarSlett
    Svar
    1. Mangler friskhet, ok frukt, litt kort. OK til maten, men ikke mer.

      Slett