lørdag 29. desember 2012

Champagne og crustader med laks, kamskjell, koriander og sterk chili

Det var så godt med lett middag at vi tok en gjenvisitt med middagen torsdag idag.

Små lekre og sprø crustader fylles med en ferdig blanding vi kjøper på Fiskeriet eller andre gode fiskebutikker. Små terninger av laks og kamskjell blandet med frisk hakket koriander og frisk sterk rød chili.

Dette er en fontene av smaker, både de rene fra laks, kamskjell, koriander og chili, men i tillegg umami fra fedmen i rå laks og strukturforskjellen i crustadene og fisken. Til slutt den lille saltheten i krustadene. Fantastisk !

Pol Roger var Winston Churchill sin favoritt, og det er lett å forstå. Nå er det årgang 2002 som er i butikkene. Nydelige små bobler. En miks av grønne epler og brøddeig på nesen. Fyldig anslag i munnen, masse frukt, nydelig konsentrert syre med sitrus, sopp, mineralitet og lang herlig tørrende avslutning. Den matcher perfekt crustadene, renser fettet i laksen og etterlater lekende syre og en prikkende fruktig følelse i munnen.

2 kommentarer:

  1. Takk for nok et år med en flott blogg! Mye god inspirasjon til ordentlig mat og kombinasjoner med vin har blitt hentet herfra!

    Henrik

    SvarSlett
    Svar
    1. Hyggelig, skal forsøke å holde takten oppe :)

      Slett