En rask middag passer med kveite. Jeg skjærer ofte ut det delikate kjøttet fra en stor kotelett. Barna vil elske det, herlig konsistens og nydelig smak som ofte er nærmere skalldyr og kylling enn "fiskesmaken".
Jeg laget først en puré av jordskokk, potet og pastinakk. Litt smør og fløte fikk den. Samtidig freste jeg gulrotbiter i smør, salt, oregano og sukker i en kjele.
Når puréen og gulrøttene er nesten ferdig bråsteker jeg store kveitebiter i godt smør med litt urter. De skal få fin brunfarge utenpå og være "nesten rå" i midten.
Vinfølge ble en riesling fra Alsace og en hvit sentralburgunder. Rieslingen fantastisk frisk og chardonnayen eiket til døde. Den siste smakte mer Baileys Irish Cream enn en nydelelig Puligny-Montrachet. Gleden over mat og Trimbach sin riesling gjorde dagen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar