lørdag 1. desember 2012

Laks med mangosalat



Det fristet med noe lett idag, og i kjøleskapet lå det er god spansk hvit. Råvarene ble som bildet viser. Salmalaks, moden mango, frisk koriander, chili og ingefær. Legg til smør og en kløft hvitløk så er listen komplett.

Smøret smeltet i en liten jernpanne på meget lav varme. Ingefær, chili og hvitløk fulgte etter. Der minglet de i en halvtime eller så.



Imens skrelte og kuttet jeg moden mango. Blandet med chili og frisk koriander samt litt flaksalt. Ferdig salt setter seg godt med litt tid sammen.
Nå ble ingefær og hvitløk fjernet fra jernpannen og laksebiten delt i to og lagt i. Lokk på for det meste og så øse smøret over ofte. Når laksen er passe er det klart for servering.



Den spanske hvitvinen for kvelden er dyr, men forsvarer prisen med glans. Dette ble en av de skjeldne perfekte matcher med mat og vin. Fyldig gul frukt, fantastisk balanse med pent tørrende syre, ren, dyp, meget lang. Et lite snev av tropisk frukt trakk mot mangoen. Nærmest en Sancerre Le Mont Damnes fra Pascal Cotat med samme alder.

1 kommentar:

  1. Du har mye bra oppskrifter Karl Kristian! Jeg får mye inspirasjon og tips til matlaging fra bloggen din. I dag skal jeg jakte på breiflabb og prøve oppskriften med langtidsbaking under lokk som du har et annet sted på bloggen. God helg!

    SvarSlett