søndag 23. desember 2012

Medisterkaker og rødkål

Lille julaften er alltid tid for å lage medisterkakene og rødkålen. Da kan de bare settes kjølig til morgendagens ribbemiddag.
Rødkålen strimles, tilsettes sukker, eddik, salt, sukker og litt karve. Til slutt en flaske hjemmelaget usøtet ripssaft. Kokes til den er passe mør, smak til med salt.
Medisterkakene består av like deler medisterdeig og medisterfarse, salt, melk, potetmel, pepper, ingefær og muskat. Stekes brune i smør og legges i jerngryte på lav temperatur for ferdigsteking.

Til sist en liten lekkerbisken. Kanapéer med flatbrød, medisterkake og rødkål, med Nøgne Ø God Jul som følge.
God Jul alle sammen !

2 kommentarer:

  1. God jul til deg også!
    Som fast leser vil jeg benytte anledningen til å takke for en flott blogg som er en god inspirasjon når det gjelder både mat og vin.
    Mvh. Bernt Olav Mesel.

    SvarSlett
  2. Hyggelig, håper du får et fint nytt år !

    SvarSlett