søndag 8. januar 2017

2006 Crozes Hermitage, Alain Graillot



Trodde jeg tok ut La Guiraude, men det var standarden. Halvmørkt i kjelleren. Luftet i karaffel 3 timer.

Mørk rød, dyp minus og krystallklar. 

Stor nese med konsentrert, frisk og dyp frukt av modne syrlige bjørnebær. Etterhvert også nydelig krekling og lett fruktsødme. Kaldt bål og timian. Begynnende animalsk preg med ustekt bacon. En touch av fat. Nydelig kompleks nese.

Sedvanlig elegant og ren munn. Konsentrert og kjølig frukt, også her bjørnebær blandet med krekling. God syre, fine og en tanke tørre tanniner. Pent balansert. Krekling og tørring følger med veldig lenge.

Jeg pleier å si at standarden er grei fra 7-8 år og La Guiraude fra 10-12 år. Denne har ved 10 år fortsatt ungdommeligheten inntakt, og substans nok til å utvikles videre i mange år.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar