søndag 8. januar 2017

Salat på en søndag, med blodtrykket oppe

Rolig frokost hjemme. Tour de ski for damer. Deilig treningstur i sol. Alt til rette for en perfekt søndag, inntil jeg kom på at jeg måtte skaffe chevre, tomat og salat til lett søndagsmiddag. På med uteklær, skrape is av bilen.
Smelters på Bærums Verk har ikke i sin en gang så rikholdige ostedisk lenger chevre. Da jeg skulle ha enkelt kjøtt sist hadde de bare selvskutt elg til blodpris. Synd de ikke leverer det jeg trenger, slutter å kjøre bortom da, jeg som kunne vært storkunde. Nødløsning Rema 1000 samme sted var stengt.
Langtur over Steinshøgda og gjennom Bekkestua og Stabekk. Maschmanns på Skøyen har ikke parkeringsplass og etter fire turer frem og tilbake fant jeg ut at det er satt opp bompengekamera for Oslo-adgang rett borte i gata. 4 x 33,- bortkastet. Satset 33,- til på Skafferiet på Frogner. Der hadde de Soignot sine alltid smakfulle chevre ruller. Ikke akkurat det jeg jaktet på, men i nøden o.s.v.. Salat, urter og tomater har de også.
Hvis jeg tar med alle søndagskjørerne på tur så var det en helvetes handletur. Godt da at fruen sa seg villig til å lage middagen, en chevresalat. Salatmix, frisk estragon, tomater, glaserte valnøtter, baguetteskiver med olivenolje, salt og chevre skiver og en tur i ovnen. Balsamico og olivenolje. Nydelig !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar