Vinen finner smaksnotater fra i annen post på bloggen.
Skjær av endel av sidefettet på andebrystet. Skjær så ruter i det gjenværende og gni det inn med pepper og salt. Andebrystet stekes i jernpanne på relativt høy temperatur. Først 8 minutter på fettsiden, så 3 minutter på kjøttsiden. La det så hvile i 10 minutter ute av pannen. Vi smelter avskjæret fra brystet i en panne og steker nesten kokte poteter (gjerne litt melne) og eplebåter i andefettet. Brystet skjæres i tykke skiver og serveres med rødkål, epler og poteter.
Med Vincent Paris sin Cornas Granit 30 ble dette er perfekt match. Vincent er en ung produsent i et karrig vinområde. Han har mye å slekte på og lager viner som kan drikkes fra de slippes i salg som unge, men som denne viser også lagres og vinne på det. Cornas ligger syd i Nord Rhone. En liten by hvor det er nærmest umulig å finne noen adresser. Vi måtte ha politieskorte for å finne frem til Vincent Paris, og vi brukte en god del tid for å finne den anonyme inngangen til Cornas sin store stjerne Clape.
Vinmarkene sprer seg oppover den steinete skråningen vest for byen. Det er bratt. Er du på ferie her er det en fin kjøretur opp mellom vinmarkene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar