torsdag 6. januar 2011

Vendangerot, en lite omtalt, men fantastisk restaurant i Burgund.


Når du kjører sydover i Burgund, passerer Beaune, Mersault og Puligny Montrachet, kjører gjennom Chagny, og fortsetter ennå et stykke, så kommer du med en høyreavkjøring til Rully. En liten stille by med nesten 2000 innbyggere. Mest kjent for sine hvite viner, over 20 Premier Crus i apellasjonen Rully.

En dag i sommerferien tidlig på 2000-tallet rotet vi oss inn i denne byen på leting etter et sted å spise lunch. Vi var på 3 uker rundtur i Frankrike, full stasjonsvogn, kone og to jenter på 13-14 år. Etter trange gater på måfå åpnet Place Sainte Marie seg og noen bord på fortauet fortalte at her var det mat. Og hvilken mat. Det som var tenkt å være en kort matstopp ble 2-3 timer, uten klaging fra de unge damene.

I 2005 var vi i Rully igjen, tiltrukket av minnene fra Vendangerot. Middag var planen denne gangen. Full, ikke en ledig gaffel. Nedtur.

Så i 2009 dro vi med oss to vennepar til Burgund for god vin og mat. En lang helg hadde vi og la inn en lunch i Rully.

Vendangerot, 6, Place Sainte Marie71150 Rully


Bordene møtte oss idet vi kjørte inn på Place Sainte Marie. Ledige. Det ble en 4 timers lunch. Mange retter, mye vin og mye god samtale. Av det mest minneverdige vi fikk var følgende.

 Due, bryst og lår.


Kyllingbryst

Torsk

Andebryst

 , og ett fantastisk ostefat

 Vi kommer igjen, kanskje uken før Påske !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar