lørdag 29. januar 2011

SN: 2004 Cornas Granit 60, Vincent Paris

Drukket av Riedel Vinum Bordeaux fra 14-15 grader, luftet underveis i karaffel.


Klar, rød med ørlite lillaskjær, tett minus. 


M+ nese. Sursøt konsentrert rød frukt hvor der sursøte forsvinner etterhvert. Røkt bacon, mentol, fuktig bålrøyk og litt svartpepper. Kompleks. 


M munnfølelse med konsentrert syrlig moden frukt, M tannin, M syre, balansert og nesten elegant. Kirsebær og noe bjørnebær. Frisk og med en lang litt tørrende avslutning. Kanskje litt uklar i frukten. 


89-91 poeng


2004 Granit 30 for en stund siden fremsto som en mer ferdig vin. Håper Granit 60 får litt klarere frukt om noen år. Den er fortsatt ung og fremstår som åpen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar