søndag 30. januar 2011

Godt Norsk ? Kjedebutikker ?


Hvor ofte skal jeg oppleve råtne grønnsaker ved kjøp i kjedebutikker som MENY og ULTRA?

Igår ble det kjøpt inn to løk i plaststrømpe, fordi det var det eneste valget på ULTRA Sandvika Storsenter. Begge er idag råtne.



Lurer på om produsent A. Melby er fornøyd med kvaliteten, eller Mjøsgrønt, heretter kalt Mjøsbrunt. Eller Bama. De skylder vel på butikken. Hvor mange ledd skal det være nødvendig å sende en løk gjennom !


I Julen kjøper vi mandelpoteter til diverse middager. Må alltid kjøpe en eller to poser mer enn planlagt fordi opp mot halvparten av potetene har råte eller er grønne.

Vi har sluttet å kjøpe fisk på MENY og ULTRA fordi vi er lei av å få laks med store mengder lus. Og idioter bak disken som påstår at all laksen har det. I tillegg ønsker vi villfisk, noe man ikke lenger får av laks og torsk hos disse kjedene.

Nå nærmer vi oss sterkt boikott av kjeder, og deres manglende forhold til kvalitet. Problemet er at de konkurerer ut de små uavhengige som tenker kvalitet og har stolthet. Det blir nok noen kilometer kjørt etterhvert for å finne kvalitet.

3 kommentarer:

  1. Her er vi helt på linje Karl Kristian! Utrolig lei av dårlige grønnsaksdisker og fiskedisker. Jeg prøver så ofte jeg kan å kjøpe grønnsaker, egg og lignende rett fra bonden, har et par gode gårdsutsalg i umiddelbar nærhet. Billigere er det ofte også. En liten fordel med å bo i et landbruksfylke..

    SvarSlett
  2. Hør, hør! Selv om ikke alt er råttent, er det meste smakløst. Her i huset har vi blitt ivrige kunder på Bondens Marked - det meste vi har spist av kjøtt sist høst har vært kjøpt der. For fisk får man ta seg tid til å kjøre til Jensvoll på Haslum isteden for å kjøpe på Meny på Østerås...

    SvarSlett
  3. Jensvoll Fisk hører jeg stadig om, må ta meg en tur dit.
    Bondens Marked som dere begge nevner er et bra sted. De har arrangert på Bærums Verk også. Vi bruker også BM som kilde for gode råvarer.

    SvarSlett