søndag 27. januar 2013

Provencalsk kyllinggryte

Snøen laver ned ute, mørket faller på. Tid for en gryte. Dampende varm med masse smak. Dette er en gjenganger hos oss.

En Stangekylling stykkes og brunes i olivenolje i en gryte. Legg bitene på en tallerken etterhvert som de er brunet. Bruk salt og pepper underveis. Så tar jeg i samme gryte, som nå har masse god olje og kraft i bunnen, 6 middels store grovt skivede gule løk. De røres rundt på middels pluss varme til de begynner å miste spensten. Da tar jeg i kyllingbitene igjen, tømmer over 5 bokser hermetiske småtomater, etpar spiseskjeer tomatpuré og tørkede urter. Urtene ble idag selvtørket oregano fra hagen og selleripersille. Til slutt en eller to filéter av ansjos, den sterke sydeuropeiske typen på små glass.

Dette får småkoke i etpar timer. Smak til med salt og pepper underveis. Rett før servering grovhakker jeg frisk basilikum fra to potter og rører inn i gryten og legger 8-10 friske småtomater på toppen. La det trekke to minutter. Serveres med natur- eller villris, eller bare med godt surdeigsbrød.

1 kommentar:

  1. Takk for betraktelig økt hyppighet på det som er en av de mest inspirerende bloggene jeg vet om!

    Hvordan var burgunderen?

    Henrik

    SvarSlett